thuis

Alle dagen feest 31/07/2014

In oktober verschijnt in een speciale jubileumreeks van de 70-jarige Bezige Bij een nieuwe editie van Alle dagen feest, een prachtige verhalenbundel van Remco Campert uit 1974. Sanneke van Hassel verzorgt het nawoord.

Verwacht in september: Hier blijf ik, stadsverhalen 02/04/2014

Ge├»nspireerd door beelden van Rotterdam schreef Sanneke van Hassel een omvangrijke reeks korte verhalen waarin een bonte stoet stedelingen voorbij trekt. Deze verschijnen t/m juli 2014 in FD Persoonlijk, het magazine van het Financieele Dagblad. In september komt er bij De Bezige Bij een prachtig vormgegeven boek van uit. Met heel veel foto’s van De Kracht van Rotterdam.

Words Without Borders, selectie Nederlandstalige literatuur 25/04/2014

Het taboe: onder dat thema maakten Sanneke van Hassel en Victor Schiferli een keuze van Nederlandse en Vlaamse korte verhalen en romanfragmenten voor het Amerikaanse webtijdschrift Words Without Borders. Dit e-zine richt zich sinds de oprichting in 2003 op internationale, vertaalde literatuur – tot nu toe uit 124 landen en 101 talen. (meer…)

midweek Nooit meer slapen, 7-11 april, Radio 1 08/04/2014

Van maandag 7 t/m vrijdag 11 april leest Sanneke van Hassel in het programma Nooit meer slapen van de VPRO elke dag op Radio 1 een verhaal voor dat ze die dag naar aanleiding van het nieuws heeft geschreven. Rond de klok van een. Achteraf luisteren? Ga naar dossiers en klik op actualiteiten/ rubrieken.

Kraamvisites 13/01/2014

In het nieuwe nummer van literair tijdschrift Terras, met als thema ‘Maken en breken’, vindt u een verhaal van Sanneke van Hassel: Kraamvisites. Herman van Bostelen zocht er beeld bij uit zijn schitterende collectie. Het nummer is o.a. verkrijgbaar via de website van Tijdschrift Terras.

juryrapport Anna Blamanprijs 14/12/2013

Donderdag 12 december ontving Sanneke van Hassel in het Stadhuis in Rotterdam de driejaarlijkse Anna Blamanprijs. ‘Van Hassels werk confronteert en stelt niet gerust; het is tezelfdertijd buitengewoon liefdevol. Er is een wezenlijk talent en een onvermoeibare scherpzinnigheid voor nodig om het allemaal zo vanzelfsprekend te laten klinken als het werk van Sanneke van Hassel klinkt.’ Lees hier het juryrapport (meer…)

Plastic man, verhaal voor Radio Rijnmond 30/08/2013

Beluister hier Plastic man, een verhaal geïnspireerd door het Kralingse bos voor Radio Rijnmond. Tevens langer gesprek in het programma Rijnmond staat stil van 30 augustus.

Sanneke van Hassel wint Anna Blaman Prijs 2013 06/06/2013

De Anna Blaman Prijs voor literatuur van het Prins Bernhard Cultuurfonds Zuid-Holland is dit jaar toegekend aan Sanneke van Hassel (1971). De jury bekroont met de prijs het werk van deze schrijfster. Aan de prijs is een bedrag van 7.500 euro verbonden. De heer J. Franssen, commissaris van de Koning en tevens voorzitter van het bestuur van het Cultuurfonds Zuid-Holland, reikt de Anna Blaman Prijs uit op 12 december a.s. in het Stadhuis te Rotterdam. Burgemeester Aboutaleb is aanwezig bij de uitreiking. (meer…)

‘Ze moet erover nadenken’, Van Hassel over Davis 04/06/2013

In de boekenbijlage van NRC Handelsblad van vrijdag 31 mei stond een stuk van Sanneke Hassel over de korte verhalen van de Amerikaanse schrijfster Lydia Davis, die onlangs de Man Booker International Prize won.

‘Je bent wat je koopt’, NRC over Naar de stad 24/08/2012

Op 27 juli 2012 publiceerde Toef Jaeger een groot stuk over de bloemlezing Naar de stad in NRC Handelsblad: Om jezelf te vinden hoef je niet meer naar de natuur, maar heb je genoeg aan het pandemonium van de grote stad. Lees die nieuwe bloemlezing met stadsverhalen. (meer…)